Volfram

Volfram

Ürün Kodu: 1562
Kategori: HURDA

Ürünümüz hakkında bilgi veya teklif alabilirsiniz.

Tungsten veya diğer adıyla volfram, atom numarası 74, atom ağırlığı 183,85 olan ve kimyasal simgesi W ile gösterilen, yoğunluğu 19,3 g/cm³ olan, 3482 °C'de eriyebilen kimyasal bir element.

Tungsten karbür metali, aşınma ve korozyona karşı mukavemet ve dirençlerini arttırmak için diğer metallerle birleştirilebilir ve değişik materyaller üretilerek çok işlevci olarak kullanılır. Bazı çelik alaşımları genellikle karbür çeliği içerir bu sebep tende dayanıklılığı yüksek olmaktadır. Birçok yüksek hızlı çelik testereler, çelik bıçaklar, matkap uçları ve delici aletler gibi kesme ve işleme makinelerinde kullanılmaktadır karışım oranı yaklaşık yüzde %18 tungsten içermektedir.

Tungsten karbür çelik alaşımları, yüksek ısıya dayanıklılık özelliklerine sahip olması roket motoru nodullarınım üretiminde de kullanılır. Diğer tungsten alaşımları, dayanıklılığı ve aşınmaya karşı direnci olmasından dolayı rulman ve pistonlarda da kullanılır. Tungstenle birlikte kobalt, demir veya nikelden yapılan süper alaşımlar, uçaklar için türbin kanatları üretmek için kullanılabilir.

Whatsapp Destek

Merhaba

Size nasıl yardımcı olabilirim?